Skipass inclus!
Matrei - Un adevărat insider-tip în sudul Austriei!

Matrei (975 m) este staţiunea principală din regiunea de vacanţă Hohe Tauern Sud şi este situată între însoritele Iseltal şi Virgental, un adevărat insider-tip datorită domeniului schiabil cel mai important din Tirolul de Est. Peste 150 de vârfuri peste 3000 m înconjoară staţiunea, printre care Großglockner (3.798 m) şi Großvenediger (3.674 m), cele mai înalte vârfuri ale landului. Tipice pentru Matrei sunt idila şi confortul. Aici se păstrează încă vechile obiceiuri, dar nu sunt respinse elementele de modernitate. Localitatea este un loc de pornire ideal pentru diverse tururi în regiunile de schi din Virgental - cu gondola de 8 persoane ajungeţi comod de la marginea oraşului la 2.190 m altitudine! Fie schi, snowboard, patinaj, derdeluş sau plimbări, totul este posibil aici. Pe lângă diversele activităţi sportive vă aşteaptă şi multe posibilităţi de cumpărături şi o ofertă foarte largă de cultură - Matrei vă va fascina în plus şi cu specialităţile sale culinare.

Après-Ski-ul în Matrei este mai degrabă liniştit. Aici puteţi termina o zi plăcută la schi într-un bar sau un pub, vă recomandăm în special o vizită la barul Après-Ski din hotelul Goldried sau la „Fun“ şi "Tom’s Pub Bar", care se află amândouă lângă staţia din vale a Goldriedbahn. Distracţie după schi vă aşteaptă şi la derdeluş în valea Virgental. Iubitorii de natură nu pot pierde ocazia de a face o excursie pe zăpadă cu ghizii Parcului Naţional Hohe Tauern. După o zi plină pe pârtie vă puteţi recupera forţele la numeroasele refugii şi celelalte locale gastronomice, care vă aşteaptă cu specialităţi regionale, cum ar fi Speckknödel sau Spinatknödel (chiftele de aluat cu slănină şi spanac). Mai pe seară "BB-Bar" le stă la dispoziţie petrecăreţilor cu muzică animată şi cocktailuri "personalizate".Şi Lienz unde ajungeţi cu maşina în cca. 30 min vă aşteaptă cu delicatese pentru o seară animată. Aici au loc în plus des evenimente sportive de dimensiuni mari, cum ar fi competiţia feminină de Cupă Mondială: un super highlight pentru spectatorii pasionaţi de sporturile de iarnă.

Skipassul "SkiHit" vă permite accesul la domenii schiabile Großglockner Resort, Brunnalm/Defereggental, Sillian/Hochpustertal, Kartitsch, Lienz, Obertilliach, Mölltaler Gletscher şi Ankogell cu în total 186 km pârtii incl. schi de tură (vezi regiunea de schi). Prin asocierea domeniilor schiabile Matrei şi Kals, noul resort Großglockner (933 - 2422 m) a devenit cel mai mare domeniu schiabil al Tirolului de Est, cu 43,5 km de pârtii şi 14 instalaţii pe cablu. În anii trecuţi a declarat 110 km de pârtii şi 21 instalaţii pe cablu - este vorba de o nouă metodă de calculare, în concret nu s-a pierdut nici un centimetru de pârtie. Atât pe începători cât şi pe cei cu experienţă îi aşteaptă numeroase şi variate coborâri pentru distracţie pe zăpadă - a cărei existenţă este practic asigurată. Cabina Goldried duce din Matrei direct la zona de schi, iar tele-scaunul de 6 persoane Cimaross transportă pasionaţii sporturilor de iarnă la 2426 m altitudine. Chiar lângă staţia de munte se află un parc schi pentru copii. Snowboarderii se vor îndrăgosti de Fun-park-ul cu Slides şi Jumps. Atât situarea şi alte condiţii geografice cât şi instalaţii de zăpadă artificială puternice fac din această zona una din cele mai sigure în ceea ce priveşte existenţa zăpezii din întregii Alpi. Cei în formă trebuie neapărat să încerce coborârea de 7 km "Cimaross-Tal" la Matrei, care acoperă o diferenţă de altitudine de 1450 m - pe când pe cei cu experienţă îi aşteaptă coborârile dificile, negre de la Cimaross în direcţia Matrei precum şi Blauspitze la Kals. La marginea staţiunii Prägraten se află teleschiurile Bichl şi 3 km de pârtii pentru începători, ideali pentru primele cristiane.

Schiul fond cu o asemenea culisă nu poate fi altceva decât o plăcere - Prägraten oferă 36 km, Kals am Großglockner 22 km de pârtii şi Virgen de alţi 13 km, printre care unele porţiuni skating. Peisaje montane şi glaciale incredibile domină aici panorama, în special Großglockner (3666 m) şi Großvenediger (3.674 m). Un acces foarte comod la pistele foarte însorite este posibil din Matrei. La Tauernhaus se află la o altitudine de 1500 m una din rutele la altitudine cele mai sigure în ceea ce priveşte existenţa zăpezii, care presupune foarte bună formă. În total Matrei are 7 km de distracţie pe 4 pârtii de schi fonde de oferit. Pârtia la altitudine prin Valea Mauer la Prägraten are 7 km lungime dar poate fi dominată şi de cei cu mai puţină experienţă. Cei care ajung aşa sus în Valea Virgen se pot bucura de un spectacol natural de neuitat. Traseul circular de pe platoul înalt de la Kals am Großglockner la Großdorf zum Taurer este considerat de către cunoscători ca fiind frumos în mod special. Cel pentru stil skating Prägraten am Großvenediger este dedicat mai degrabă celor care doresc să antreneze rezistenţa. Pentru distracţie sub cerul înstelat vă recomandăm pârtia cu nocturnă de la Prägraten, de 3,3 km lungime. Reţeaua de schi fond a Kals a fost distinsă cu sigiliul de calitate Loipengütesiege.

vezi mai multe

Sejururi individuale catre Hotel Rauter, Tirolul de Est, Austria

Lun Mar Mie Joi Vin Sam Dum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
verifica
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
verifica
27
verifica
28
verifica
Lun Mar Mie Joi Vin Sam Dum
1
2
verifica
3
4
5
6
verifica
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30