CRACIUN TRADITIONAL BALVANYOS - HARGHITA BAI

Toate Locatiile, Romania
Ziua 1
(23.12.2022): Plecare la ora 07:00, de la BAZA DEALULUI MITROPOLIEI, pe traseul Bucuresti - Ploiesti - Brasov - Baile Balvanyos, retur pe Targoviste.
 - Timp liber pentru activitati individuale in Poiana Brasov. Este cea mai renumita statiune pentru sporturile de iarna, avand 9 partii de schi, cu grade diferite de dificultate. De asemenea, tot aici se mai gasesc si terenuri de sport, un lac, baruri si restaurante si bineinteles, unitati de cazare de mai multe categorii (hoteluri de lux, pensiuni, vile si cabane). Este un loc ideal si pe timpul verii, de aici pornind trasee montane catre cabana si varful Postavarul (1799 m).

Cazare cu cina la Vila (Hotel) Transilvania in Balvanyos.


Ziua 2
(24.12.2022): Mic dejun. Asistam la TRADITIONALA TAIERE A PORCULUI (GUSTARE DE SORIC, CEAI, VIN FIERT, TUICA FIARTA, PAINE CU UNTURA). Seara, in Ajunul Craciunului il asteptam cu nerabdare pe Mos Craciun,care ne-a transmis ca va ajunge negresit. 

Cazare cu cina (Pomana Porcului) la Vila (Hotel) Transilvania in Balvanyos.


Ziua 3
(25.12.2022): Craciun fericit! Mic dejun. 
 - Timp liber la dispozitie pentru plimbare individuala sau deplasare cu autocarul la Biserica din Targu Secuiesc pentru a participa la Slujba. 
 - Dupa ce ne intoarcem de la slujba, ne deplasam catre Harghita-Bai, statiune balneoclimaterica, situata la peste 1300 metri altitudine. Cunoscuta pentru mofetele sale, pentru apele minerale vindecatoare si pentru conditiile favorabile sporturilor de iarna, statiunea atrage in fiecare an turistii dornici sa petreaca aici un concediu relaxant. Timp liber pentru activitati individuale. 

Cazare la Vila (Hotel) Transilvania in Balvanyos. CINA FESTIVA (Masa festiva cu bauturi alcoolice incluse, muzica).


Ziua 4
(26.12.2022): Mic dejun. 
 - Oprire la Palincaria Transilvania, care produce in mod traditional distilate din fructe. Cei care doresc pot achizitiona diferite sortimente de palinca.
 - Pranz festiv inclus la Popas Ioana.

Plecare spre Bucuresti. Sosire in functie de trafic.BONUS! TAIEREA TRADITIONALA A PORCULUI PE 24.12.2022 (GUSTARE DE SORIC, CEAI, VIN FIERT, TUICA FIARTA, PAINE CU UNTURA)
MOS CRACIUN! (24.12.2022)

Pretul include: 
 - transport cu autocar clasificat;
 - 3 nopti cazare la VILA (HOTEL) TRANSILVANIA + mic dejun + cina + 1 cina festiva de Craciun pe 25.12.2022;
 - ghid de turism atestat;
 - pranz festiv la Popas Ioana pe 26.12.2022.

Pretul nu include: 
 - cheltuieli personale;
 - intrarile la obiectivele turistice;
 - taxa de oras pentru fiecare cazare unde aceasta este solicitata;
 - alte costuri neprecizate la rubrica pretul include.

Avans 50% in termen de 7 zile din momentul efectuarii rezervarii. Diferenta pana la data de 29.11.2022.

Modalitati de plata: cash in agentiile de turism, cash in agentiile bancare, prin transfer bancar (internet banking) sau plata cu cardul direct pe site. Excursia trebuie achitata integral inainte de plecare.

Supliment single: 500 lei/pers.

Tarife copii:
Copiii pana la 4 ani cazati cu doi adulti beneficiaza de gratuitate la cazare, fara pat suplimentar, nu beneficiaza de mese, achita loc in autocar 700 lei.
Copiii cu varste 4 ani - 12 ani cazati cu doi adulti achita 1225 lei, beneficiaza de mese si loc in autocar, se asigura pat suplimentar.
Copiii cu varsta peste 12 ani sau copii insotiti de un singur adult achita pret intreg.

Grup minim: 25 persoane.

NOTA: Locurile in autocar se distribuie incepand cu a doua bancheta in ordinea achitarii avansului.

OBSERVATII generale:
1) tarifele de intrare la obiectivele turistice se achita la fiecare in parte in moneda locala si se pot modifica de catre autoritatile locale independent de agentie;
2) camerele single se confirma doar de catre agentie; persoanele care se inscriu singure si pentru care agentia nu gaseste partener vor achita suplimentul de camera single cel tarziu cu 2 zile inainte de plecare;
3) clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile vizitate, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale;
4) agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;
5) daca pentru pentru efectuarea calatoriei este necesara indeplinirea de catre Calator a unor formalitati suplimentare (de exemplu, calatoria impreuna cu minori, situatia in care numele calatorului este schimbat ca urmare a casatoriei/desfacerii ei etc.), acesta are obligatia de a indeplini toate cerintele legale. Pentru o informare optima, agentia recomanda si consultarea site -ului www.politiadefrontiera.ro si a site-ului Ministerului Afacerilor Externe a Romaniei: http://www.mae.ro, pentru informatii complete privind Regimul de calatorie in strainatate, cat si in ceea ce priveste conditiile de calatorie/intrare pe teritoriul tarii/tarilor de destinatie. 
6) daca tara de destinatie impune obligativitatea efectuarii unor teste PCR pentru virusuri (SARS COV 2, sau alt tip de virus) sau obligativitatea de vaccinare, acestea din urma cad in responsabilitatea turistului si nu obliga agentia de turism la vreo despagubire sau anulare gratuita a rezervarii. 
7) distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup;
8) ghidul/ conducatorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului;
9) conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de catre ghizii locali;
10) agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente;
11) este obligatorie respectarea instructiunilor ghidului insotitor si intervalele orare date de acesta;
este obligatorie respectarea masurilor de pandemie in vigoare;
12) efectuarea partiala sau integrala a oricarei sume prin intermediul bancar reprezinta acceptarea pe deplin a termenilor si conditiilor prevazute in contractul de prestarii servicii turistice (disponibil pe site); turistul isi asuma ca este apt pentru calatorie si nu necesita asistenta specializata (cazuri medicale/handicap);
13) transportul se va realiza cu microbuz, minibus, midiautocar, autocar in functie de numarul de turisti participanti la program;
14) transbordarea se efectueaza pentru un minim de 8 persoane pentru fiecare localitate de transfer; pentru un numar mai mic de persoane, transbordarea se efectueaza in conditii speciale comunicate de agentie (tarif si durata)
15) prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat.

Imbarcari din tara: 
NOTA transferuri: Transferurile din tara se efectueaza cu autoturismul, microbuzul, minibus sau autocar in functie de marimea grupului, cu auto proprii sau cu parteneri locali care efectueaza curse regulate. Ora de transfer se va comunica in functie de localitatile de preluare si se vor grupa toti pasagerii pe traseul respectiv catre Bucuresti / sau localitate de destinatie (in cazul efectuarii  transbordarii pentru mai multe curse, durata asteptarii masinilor de transfer poate fi de maxim 2 ore). Pentru imbarcarea din tara, transferul se achita si se confirma cu cel tarziu 5 zile inainte de plecare. Tarifele sunt per persoana dus- intors, iar in cazul in care transferul se efectueaza doar pe un sens, se va achita jumatate din tariful corespundator rutei.

Campina - Bucuresti - retur (Benzinarie OMV) Doar retur - 100,00 lei
Giurgiu - Bucuresti - retur (Rompetrol vis-a-vis de Kaufland) - 175,00 lei
Mioveni - Bucuresti - retur (Catedrala Sf Petru si Pavel) - 220,00 lei
Pitesti - Bucuresti - retur (Petrom Podul Viilor) - 200.00 lei
Rm Valcea - Bucuresti - retur (Autogara Antares) - 250,00 lei
Ploiesti - Bucuresti - retur (Benzinaria Petrom Metro) Doar retur - 90,00 lei
Targoviste - Bucuresti - retur (Hotel Valahia) Doar dus - 90,00 lei

Conditii pentru ANULARI, PENALIZARI:
a) 30% din pretul pachetului de servicii daca renuntarea se face cu mai mult de 30 de zile calendaristice inainte de data plecarii. 
b) 70% din pretul pachetului de servicii daca renuntarea se face in intervalul 30 zile - 16 zile inainte de plecare.
c) 100% din pretul pachetului de servicii daca renuntarea se face intr-un interval mai mic de 15 zile inainte de plecare.
d) 100% din pretul pachetului de servicii pentru neprezentarea la program indiferent de motivul invocat.
e) 100% din pretul pachetului de servicii in cazul achizitionarii pachetelor cu orice tip de reducere: Early Booking/ Inscrieri timpurii/ Litoralul pentru toti/ Decada balneara/ Saptamana de refacere/ O saptamana la munte/ Last minute/ Ultra Last minute/ Oferte speciale/ Targ Turism/ Seniori/ Craciun/ Revelion/ Martisor/ Fidelitate sau alte programe similare.
f) 100% din pretul pachetului de servicii cand calatorul nu poate pleca in calatorie pentru ca documentele personale necesare efectuarii calatoriei nu sunt complete sau nu sunt conforme cu cerintele normelor legale in vigoare, cand calatorul este intors de la granitele Romaniei de catre politia de frontiera din motive ce nu tin de agentie sau calatorul nu este acceptat de catre organele de frontiera din tara de destinatie (valabil pentru calatoriile inafara Romaniei).
g) 100% din pretul pachetului de servicii pentru in cazul in care plata pentru serviciile turistice interne a fost facuta partial sau integral cu vouchere de vacanta.
h) 100% pentru biletele de avion.

Nota: In situatia in care masurile luate de catre autoritati impun restrictii de calatorie care ingreuneaza sau fac imposibila executarea pachetului de servicii de calatorie, turistul va beneficia de un VOUCHER emis de CISTOUR (considerat anexa la contractul de comercializare a pachetelor de servicii de calatorie, pentru intreaga suma achitata). Voucherul poate fi utilizat timp de 12 luni de la emitere, integral la efectuarea uneia sau mai multor rezervari pentru orice pachete CISTOUR Agency in calitate de organizator. In cazul utilizarii VOUCHER-ului pentru mai multe pachete turistice, acestea trebuie comunicate simultan.

vezi mai multe

Camera Dubla
Transport Autocar Bucuresti - Balvanyos
Transport Autocar Balvanyos - Bucuresti

vezi mai multe

Alege localitatea de plecare